Špagety Bolognese

Potrebujeme: 
  • 1 kg mleteho mäsa (dávam mix hovädzie/ bravčové alebo hovädzie/ morčacie)
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Vetvičku rozmarínu
  • 4 plátky slaniny
  • 4 stredne mrkvy
  • 4 stonky zeleru
  • 1 menší petržlen
  • 1 PL lyžica paradajkovej pasty
  • 2 konzervy lupanych paradajok
  • Šálku bieleho vína
  • Olivový olej
  • Parmezán
  • Pár lístkov bazalky
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bobkový list
  • Nové korenie
Postup: 
  1. Na panvici orestujeme na olivovom oleji do zlatista nakrájanú cibuľu, cesnak, slaninu a rozmarín.
  2. Pridáme mleté mäso a pražíme ho do zlatista za stáleho miešania asi 10 min.
  3. Potom k mäsu pridáme aj nastrúhanú mrkvu, zeler a petržlen, pražíme ďalších 10 min.
  4. Pridáme lyžicu paradajkovej pasty, zalejeme lúpanými paradajkami a plechovku z paradajok vypláchceme jednu vodou, druhú bielym vínom a pridáme k zmesi.
  5. Pridáme bazalku, bobkový list, nové korenie a varíme prikryté asi hodinu a pol.
  6. Odokryjeme a necháme zredukovať.
  7. Špagety si uvaríme v osolenej vode s olivovým olejom podľa návodu.
  8. Keď sú špagety uvarené, vodu zlejeme, vrátime ich do hrnca pridáme k nim olivový olej a soľ, premiešame. Špagety sa nebudú lepiť a môžme ich takto skladovať v chladničke pár dní.
  9. Naservírujeme a podávame.

Dobrú chuť! 🙂

Tento recept je mierne upravený recept od Jamieho Olivera- family ragu bolognese.

0 komentárov k “Špagety BolognesePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *