Potrebujeme:
- 1 kg mleteho mäsa (dávam mix hovädzie/ bravčové alebo hovädzie/ morčacie)
- 1 väčšiu cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- Vetvičku rozmarínu
- 4 plátky slaniny
- 4 stredne mrkvy
- 4 stonky zeleru
- 1 menší petržlen
- 1 PL lyžica paradajkovej pasty
- 2 konzervy lupanych paradajok
- Šálku bieleho vína
- Olivový olej
- Parmezán
- Pár lístkov bazalky
- Soľ
- Čierne korenie
- Bobkový list
- Nové korenie
Postup:
- Na panvici orestujeme na olivovom oleji do zlatista nakrájanú cibuľu, cesnak, slaninu a rozmarín.
- Pridáme mleté mäso a pražíme ho do zlatista za stáleho miešania asi 10 min.
- Potom k mäsu pridáme aj nastrúhanú mrkvu, zeler a petržlen, pražíme ďalších 10 min.
- Pridáme lyžicu paradajkovej pasty, zalejeme lúpanými paradajkami a plechovku z paradajok vypláchceme jednu vodou, druhú bielym vínom a pridáme k zmesi.
- Pridáme bazalku, bobkový list, nové korenie a varíme prikryté asi hodinu a pol.
- Odokryjeme a necháme zredukovať.
- Špagety si uvaríme v osolenej vode s olivovým olejom podľa návodu.
- Keď sú špagety uvarené, vodu zlejeme, vrátime ich do hrnca pridáme k nim olivový olej a soľ, premiešame. Špagety sa nebudú lepiť a môžme ich takto skladovať v chladničke pár dní.
- Naservírujeme a podávame.
Dobrú chuť! 🙂
Tento recept je mierne upravený recept od Jamieho Olivera- family ragu bolognese.
0 komentárov k “Špagety Bolognese”Pridajte vlastný →