Kozľacie stehno so zemiakovým pyré

Potrebujeme:

  • Kozľacie stehno
  • 15 ks cherry rajčín
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 parútky rozmarínu
  • 2 parútky izopu
  • 2 parútky estragónu
  •  3 lístky šalvie 
  • Olivový olej
  • Soľ 
  • Korenie
  • Maslo
  • Vrecko na pečenie
  • 2 dcl bieleho polosuchého vína

Na tzatziky:

  • 2 šalátové uhorky
  • 1 zakysanú smotanu
  •  1 strúčik cesnaku 
  • Soľ
  •  Olivový olej
  • 1 hrsť nasekaného kôpru
  • Saturejka

Na pyré:

  • 10 zemiakov
  • 4 PL masla 
  • 1 dcl mlieka
  • Soľ

Postup:

  1. Kozľacie stehno si umyjeme v studenej vode, poriadne nasolíme. Potrieme olivovým olejom.
  2. Pridáme naň nasekaný cesnak, nakrájané cherry rajčiny a všetky bylinky.
  3. Dáme do vrecka a necháme cez noc marinovať.
  4. Na druhý deň pridáme k mäsu víno, vrecko nafúkneme , zaviažeme.
  5. Dáme piecť do trúby na 140°C  na 4 hodiny.
  6. Potom vrecko rozrežieme, zvýšime teplotu na 180°C a na vrch stehna poukladáme plátky masla. Necháme ešte dopiecť 10 minút.
  7. Zemiaky ošúpeme a do vriacej, osolenej vody dáme variť.
  8. Keď zemiaky zmäknú pridáme rozpustené maslo, ohriade mlieko  a rozmixujeme.
  9. Šalátové uhorky si nastrúhame na jemnom strúhadle, nasolíme a počkáme kým pustia šťavu.
  10. Rukou ich vyžmýkame.
  11. K uhorkám pridáme zakysanú smotanu, pretlačený strúčik cesnaku, staurejku, kôpor, olivový olej a premiešame. 
  12. Podávame. 

Dobrú chuť ♥️

Tento recept je od mojej tety a je inšpirovaný z tejto stránky 🙂 https://www.chefkoch.de/rezepte/2484121390768120/Zicklein-Braten.html

0 komentárov k “Kozľacie stehno so zemiakovým pyréPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *