Potrebujeme:
- 1 väčšiu cibuľu
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 PL bravčovej masti
- 1 ČL drteného kmínu
- 500 g kyselej kapusty
- 500 g bravčového pliecka
- 300 g údeného bravčového mäsa
- 1 morčacie krídlo/ stehno
- 4 klobásy
- Hrsť sušených húb
- 5 ks sušených sliviek
- 2 PL mletej sladkej papriky
- 2 bobkové listy
- 3 klinčeky
- 1/2 KL nastrúhaného muškátového orieška
- 1 PL plnotučnej horčice
- 100 g hustého paradajkového pretlaku
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 2 L vody
- Kyslá smotana
Postup:
- Na bravčovej masti opražíme na kocky nakrájanú cibuľu s drevenou rascou.
- Pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko.
- Keď je opražené do zlatista pridáme sladkú papriku, soľ pomiešame a zalejeme vodou.
- Pridáme sušené huby, nasekaný cesnak, bobkové listy, klinčeky, morčacie krídlo, mleté čierne korenie a varíme prikryté.
- Medzitým si nakrájame klobásy a údené mäso. Tie tiež vmiešame do kapustnice a pridáme aj kyslú kapustu (zliatu z kapustovej šťavy), sušené slivky, horčicu a pretlak.
- Varíme prikryté na miernom ohni asi 2 hodiny. Na konci struhneme muškátový oriešok.
- Podávame s kyslou smotanou.
Dobrú chuť! ❤️
0 komentárov k “Silvestrovská kapustnica”Pridajte vlastný →