Potrebujeme:
- 1 bravčovú panenku
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej
- Rozmarín
- Zelenú špargľu
- Zemiaky
- Mlieko
- Maslo
Holandská omáčka:
- 2 žĺtky
- 80 g masla
- 1 KL bieleho octa
- Citrón
- Soľ
- Mleté korenie
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a dáme variť do vriacej osolenej vody.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme maslo a mlieko.
- Rozmixujeme.
- Bravčovú panenku si rozkrájame na asi 5 cm hrubé kúsky.
- Vezmeme jeden kúsok „postavíme“ ho na dosku a dlaňou pritlačíme.
- Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a posypeme nakrájaným rozmarínom.
- Necháme hodinu marinovať.
- Trúbu si rozohrejeme na 180°C.
- Mriežkovú panvicu rozohrejeme. Keď sa z nej parí, začneme na nej pražiť mäso. Z každej strany opekáme asi 3 min.
- Opražené mäso dáme na plech.
- Pridáme na každý kúsok plátok masla a dáme do trúby na asi 10 min.
- Do vriacej,osolenej vody dáme variť na 3 min umytú špargľu zbavenú drevnatých koncov.
- Scedíme.
- Pridáme kúsok masla a zamiešame.
Holandská omáčka:
- Do hrnca si dáme variť vodu.
- Ešte pred bodom varu plameň znížime.
- V inej nádobe si rozpustíme maslo.
- Na hrniec položíme kovovú misu. Uistite sa, že sa misa nedotýka vody.
- Do misy si dáme 2 žĺtka, soľ, korenie a biely ocot.
- Túto zmes stále miešame šľahacou metlou až do zhustnutia žĺtkov. Trvá to asi 5 min.
- Potom začneme pomaly pridávať rozpustené maslo, stále miešame.
- Na koniec ešte pridáme pár kvapiek šťavy z citróna.
- Ak nejdete podávať hneď. Dajte si omáčku do termosky.
Dobrú chuť 😘
0 komentárov k “Bravčová panenka so špargľou a holandskou omáčkou”Pridajte vlastný →