Potrebujeme:
- 200 g polohrubej múky
- 60 ml vody
- 1 vajce
- Štipku soli
- 1 PL masla/ bravčovej masti/ kačacej masti
Postup:
- Na dosku si nasypeme múku, do stredu si vyhĺbime jamku, do ktorej dáme vajce, soľ a postupne prilievame vodu.
- Nožíkom zapracovávame do cesta.
- Potom ho rukou vymiesime.
- Pomúčime si dosku a vyvaľkáme cesto na asi 3 mm.
- Necháme ho pár min preschnúť.
- Do hrnca dáme variť osolenú vodu.
- Cesto si nakrájame na pláty, tie naukladáme na seba a pokrájame na rezance.
- Dáme ich variť do vriacej vody a premiešame.
- Počkáme, kým rezance vyplávajú na povrch a necháme povariť ešte asi 3 min.
- Potom rezance vyberieme do nádoby s vami preferovaným tukom, premiešame.
- Podávame na sladko napríklad s kakaom/ tvarohom a aj na slano so smotanou a soľou, paradajkovou omáčkou, …
Dobrú chuť
0 komentárov k “Domáce slíže (fotopostup)”Pridajte vlastný →