Potrebujeme:
- Kozľacie stehno
- 15 ks cherry rajčín
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 parútky rozmarínu
- 2 parútky izopu
- 2 parútky estragónu
- 3 lístky šalvie
- Olivový olej
- Soľ
- Korenie
- Maslo
- Vrecko na pečenie
- 2 dcl bieleho polosuchého vína
Na tzatziky:
- 2 šalátové uhorky
- 1 zakysanú smotanu
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ
- Olivový olej
- 1 hrsť nasekaného kôpru
- Saturejka
Na pyré:
- 10 zemiakov
- 4 PL masla
- 1 dcl mlieka
- Soľ
Postup:
- Kozľacie stehno si umyjeme v studenej vode, poriadne nasolíme. Potrieme olivovým olejom.
- Pridáme naň nasekaný cesnak, nakrájané cherry rajčiny a všetky bylinky.
- Dáme do vrecka a necháme cez noc marinovať.
- Na druhý deň pridáme k mäsu víno, vrecko nafúkneme , zaviažeme.
- Dáme piecť do trúby na 140°C na 4 hodiny.
- Potom vrecko rozrežieme, zvýšime teplotu na 180°C a na vrch stehna poukladáme plátky masla. Necháme ešte dopiecť 10 minút.
- Zemiaky ošúpeme a do vriacej, osolenej vody dáme variť.
- Keď zemiaky zmäknú pridáme rozpustené maslo, ohriade mlieko a rozmixujeme.
- Šalátové uhorky si nastrúhame na jemnom strúhadle, nasolíme a počkáme kým pustia šťavu.
- Rukou ich vyžmýkame.
- K uhorkám pridáme zakysanú smotanu, pretlačený strúčik cesnaku, staurejku, kôpor, olivový olej a premiešame.
- Podávame.
Dobrú chuť ♥️
Tento recept je od mojej tety a je inšpirovaný z tejto stránky 🙂 https://www.chefkoch.de/rezepte/2484121390768120/Zicklein-Braten.html
0 komentárov k “Kozľacie stehno so zemiakovým pyré”Pridajte vlastný →