Potrebujeme:
- 1 cibuľu
- 500 g vykostenych kuracích stehien/ kuracích pŕs
- 1 čl mletej červenej papriky
- 250 ml smotany na varenie
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL bravčovej masti
- Voda
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Na halušky:
- 150 g polohrubá múka
- 150 g hladká múka
- 2 vajcia
- Soľ
- 200 ml voda
- 1 PL masla
Postup:
- Cibuľu si očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- Opražíme ju na bravčovej masti do zlatista.
- Pridáme aj na malé kúsky nakrájané kuracie mäso, osolíme.
- Mäsko taktiež opražíme do zlatista.
- Keď je mäso už opražené pridáme mletú červenú papriku a zamiešame.
- Mäso podlejeme vodou.
- Privedieme k varu.
- Prikryjeme pod tesne priliehajucu pokrievku a znížime plameň na nízky stupeň.
- Dusíme asi 20 min.
- Múku si vymiešame so smotanou a prilejeme k udusenému mäsu
- .Za stáleho miešania privedieme k varu.
Halušky:
- Obe múky, soľ aj vajíčko si dáme do väčšej misy.
- Postupne prilievame vodu a miešame.
- Do veľkého hrnca si dáme zovrieť vodu.
- Keď voda vrie začneme pretláčať cesto cez haluškovač.
- Počkáme kým halušky vyplávajú na povrch a vyberáme do misy s maslom.
- Podávame.
Dobrú chuť ♥️
0 komentárov k “Kurací perkelt”Pridajte vlastný →