Kuracie rezne v bylinkovom náleve

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs (môžete použiť aj morčacie alebo bravčové mäso)
  • 2 vajíčka
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička majoránky
  • 4 PL solamilu
  • 1 lyžička soli
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • Mleté čierne korenie
  • 1 menšie hokkaido
  • 3 stredne zemiaky
  • 3 PL masla
  • 100 ml čerstvého plnotučného mlieka

Postup:

  1. Rezne si nakrájame na menšie kúsky a mierne naklepeme.
  2. Do misy dáme vajcia, všetky koreniny, soľ, sójovú omáčku, solamil, pretlačené strúčiky cesnaku a metličkou poriadne rozmiešame. Pridáme aj mäso a necháme pár hodín marinovať.
  3. Rezne potom pražíme do zlatista na vami preferovanom tuku.
  4. Hokkaido zbavíme dužiny, nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s očistenými zemiakmi do osolenej vriacej vody.
  5. Keď je zelenina mäkká, scedíme ju z vody, pridáme maslo a teplé mlieko a vymixujeme na hladké pyré.
  6. Podávame napríklad s paradajkovým šalátom.
  7. Dobrú chuť.

0 komentárov k “Kuracie rezne v bylinkovom nálevePridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *