Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs (môžete použiť aj morčacie alebo bravčové mäso)
- 2 vajíčka
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička majoránky
- 4 PL solamilu
- 1 lyžička soli
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- Mleté čierne korenie
- 1 menšie hokkaido
- 3 stredne zemiaky
- 3 PL masla
- 100 ml čerstvého plnotučného mlieka
Postup:
- Rezne si nakrájame na menšie kúsky a mierne naklepeme.
- Do misy dáme vajcia, všetky koreniny, soľ, sójovú omáčku, solamil, pretlačené strúčiky cesnaku a metličkou poriadne rozmiešame. Pridáme aj mäso a necháme pár hodín marinovať.
- Rezne potom pražíme do zlatista na vami preferovanom tuku.
- Hokkaido zbavíme dužiny, nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s očistenými zemiakmi do osolenej vriacej vody.
- Keď je zelenina mäkká, scedíme ju z vody, pridáme maslo a teplé mlieko a vymixujeme na hladké pyré.
- Podávame napríklad s paradajkovým šalátom.
- Dobrú chuť.
0 komentárov k “Kuracie rezne v bylinkovom náleve”Pridajte vlastný →